Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε το νέο ιδιόκτητο κτίριο της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, παρουσία μελών της διοίκησης και του Δημ. Συμβουλίου εγκαινίασε το νέο κτίριο της Κοινωνικής Πολιτικής, επί της οδού Μοναστηρίου 53-54, χθες Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στις 13.30.


Πρόκειται για κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου, που αποτελείται από ισόγειο, επτά ορόφους και υπόγειο, που θα στεγάσει τα γραφεία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, πρόκειται για ακόμη ένα ιδιόκτητο δημοτικό κτίριο που παραδίδει η Δημοτική Αρχή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ένα κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες της Κοινωνικής πολιτικής (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, στέγη κακοποιημένης γυναίκας, αιμοδοσία, κ.α.) καθώς και το τμήμα αλλοδαπών και μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, τα τελευταία 12 χρόνια παραδόθηκαν δώδεκα νέα δημοτικά κτίρια για χρήση, όπως, το μηχανουργείο, το κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, το μέγαρο της Δημοτικής Αστυνομίας, το γυμναστήριο επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 164, το κτίριο Ηλεκτρολογικού (Παπαναστασίου και Κλεάνθους), το κέντρο Πολιτισμού Τούμπας, το κολυμβητήριο Τούμπας και οι εγκαταστάσεις το συμβουλίου του Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος, το κτίριο Κοινωνικής Πολιτικής (Μοναστηρίου 53 – 55), το νέο Δημαρχείο και το παρκινγκ 1.000 θέσεων, η αναπαλαίωση της Βίλλας Μπιάνκα, η ανάπλαση του κτιρίου της Αγιορειτικής Εστίας, καθώς και η αναπαλαίωση του διατηρητέου της οδού Αναγεννήσεως. Τέλος, εξασφαλίστηκε μέσω του ΕΣΠΑ (3.350.000 €) η αναπαλαίωση του παραδοσιακού των πρώην Σφαγείων.